Blog

  /  Avonturen   /  2/15: Trage tocht Waverveen

2/15: Trage tocht Waverveen

Daar stonden we dan, plotseling oog in oog met een kudde koeien… Ze lagen precies heerlijk te zonnen naast het hekje waar wij overheen moesten klauteren. Dat waren niet de enige dieren die we tegenkwamen, tijdens deze tweede Trage Tocht in Waverveen kwamen we ook nog paarden, ganzen en schapen tegen! Oftewel een hele gezellige tweede tocht.

We begonnen deze tocht op zondagmiddag. Meestal zijn we echte ochtendwandelaars, maar zondag mag ook wel eens een zondag zijn. Toch besloten we om in de middag onze wandelschoenen aan te trekken en op pad te gaan. Dit keer ging ook de gasbrander mee om later knakworstjes op te warmen als onze buik zou beginnen te knorren.

We reden naar parkeerplaats Waverhoek waar ons startpunt was van de route. De Trage Tocht van Waverveen is 15 kilometer lang en loopt door de Noorderpolder. Het pad was meteen een groot succes. Eerst nog op de dijk met de schaapjes, later door flinke weilanden waar we regelmatig over een hek moesten klimmen. Je krijgt het niet voor niets, haha. Hierna veranderde het landschap langzaam in bruggetjes en riet. Al snel herkenden we de kano route die we gevaren hebben tijdens ons verblijf bij Zwier. Wat bleek? We liepen een heel stuk langs de Vinkeveense Plassen en kwamen zelfs even langs Zwier gewandeld waar we de havenhuisjes spotte die ze aan het bouwen zijn, hoe leuk!

Langs een kronkelweggetje liepen we zo een weiland in waar we onze eerste koeien tegenkwamen. Het zoeken naar de route werd hier wel ietsje lastiger, maar voelde juist ook wel heel avontuurlijk. Echt goed om je heen kijken en speuren naar het pad, dat trekt je wel helemaal in het nu. Hierna werd de route eigenlijk alleen maar mooier, aangezien we door de velden bleven lopen. We besloten om even op een trapje neer te ploffen en gewoon even te genieten van de stilte en rust om ons heen. Dan merk je pas echt hoe fijn het is om in de natuur te zijn.

We lopen nog een klein stukje door waarna we neerploffen langs het water. De gasbrander en knakworsten komen tevoorschijn, het is tijd voor het avondeten! Wouters droom was om knakworstjes op te warmen met zijn gasbrandertje en nu is het tijd om die droom uit te laten komen. We zitten echt op een idyllisch plekje langs het water op een stijger. Af en toe vaart er een bootje voorbij, maar verder hebben we de plek voor ons alleen. Terwijl we genieten van de broodjes beseffen we maar weer eens hoe weinig je eigenlijk nodig hebt om gelukkig te zijn. Neem simpelweg wat te eten mee en trek er op uit. We voelen ons nietig in het landschap en voelen ons geprezen en gelukkig met onze avonturen.

De laatste kilometers lopen we over een asfaltweg waar de route normaal zou starten. Wij hebben hem andersom gelopen, maar aangezien het een rondje is maakt dat natuurlijk niet uit. Het is net iets minder mooi en prettig dan over een zandpad maar aan de andere kant kijken we wel onze ogen uit met alle prachtige natuurhuizen die hier staan. Hoe mooi zou het toch zijn om daar te wonen?!

Tevreden ploffen we nog even neer op het bankje bij de auto. Wat was het een mooie tocht en wat zijn we blij dat we toch zijn gaan wandelen. Juist omdat we ’s ochtends even lekker rustig aan hadden gedaan, konden we nu extra tot rust komen en genieten van deze mooie tweede Trage Tocht in Waverveen. Dus wat we geleerd hebben van deze wandeling is dan toch dat je naar je lijf mag luisteren en dat je echt niet altijd maar heel vroeg op pad moet als je een langere wandeling maakt. Nu hebben we in de namiddag toch maar mooi 15 km geknald! Op naar de volgende mooie tocht…

P.s. hier vind je de gps coördinaten

Post a Comment