Blog

  /  Avonturen   /  4/15: Trage Tocht Vianen

4/15: Trage Tocht Vianen

Het werd weer eens tijd voor een wandelweekend! Maar liefst twee trage tochten in een weekend, met als eerste avontuur: Trage Tocht Vianen. Tijdens onze wandeling kwamen we een oude bekende tegen…

Ons wandelweekend bracht ons bij Fort WKU, een natuurcamping langs de Lek. Vanuit daar waren we vrij snel in Vianen waar we Trage Tocht Vianen startte. De prachtige kerk torende al boven ons uit, waarna we over verschillende paadjes door Vianen werden geleid zo het buitengebied in. Waar je goed op moet letten bij deze wandeling is dat de tocht niet hetzelfde begin- en eindpunt heeft. Daarom hebben wij er voor gekozen om de route wat in te korten, ook omdat we nog op tijd terug moesten naar de camping. Luister naar hoe je je voelt, hoe de omstandigheden zijn en doe nooit iets waar je je niet prettig bij voelt. Laten we het wandelen leuk houden!

Al snel verlieten we Vianen en kwamen we een bekend bordje tegen… het bordje van de LF7-fietsroute! Dit was precies het punt waar we toen om moesten fietsen, omdat ze aan de dijk aan het werken waren. Nu konden we gelukkig wel verder en liepen zo een prachtig natuurgebied in. In de verte liepen wat koeien te grazen en was het een vredig tafereeltje. Het is een populaire zwemplek voor honden maar daar heb je weinig last van. Het meer waar je langs loopt is ontzettend mooi, zodra je aan de overkant bent groeien er ook prachtige bomen waar je onderdoor kunt lopen. Aan een van deze bomen hing een enorme schommel! Die moest ik natuurlijk even uitproberen. Het was een idyllisch tafereeltje. Schommelen met een prachtig uitzicht op het water.

Langzaam verlieten we het water en moesten we onder de snelweg door. Dit was een punt waar de route even lastig te vinden was. Ietsje later loop je over een soort mini eilandje waar de begroeiing behoorlijk flink was. Koeien lagen er rustig te grazen, maar je moest wel even goed opletten waar het pad liep. Dit was voor ons het punt om te kiezen om terug Vianen in te lopen. We hadden allebei even niet de juiste mindset om door te zetten, plus wisten we dat we nog moesten koken op de camping voordat het echt donker werd. Voor ons de juiste keuze om terug te gaan. We eindigden op 7 kilometer, kochten wat biertjes en chipjes voor op de camping en laadden op voor de volgende tocht naar Doorn!

Download hier de GPS coördinaten

Plaats een reactie