Blog

  /  Avonturen   /  5/15: Trage tocht Doorn

5/15: Trage tocht Doorn

Dat de Kaapse bossen rondom Doorn mooi waren wisten we al, maar ook naar deze route waren we erg benieuwd. Tijdens ons wandelweekend liepen we maar liefst twee trage tochten, waarvan nu Trage Tocht Doorn aan de beurt was!

We vertrokken al vroeg vanaf de camping op weg naar Doorn. We hadden goed geslapen en gelukkig geen last van onze beentjes na de Trage Tocht in Vianen. Zoals altijd had Wouter de coördinaten ingevoerd in de wandelapp en konden we meteen van start. Vanuit het huis van Doorn liepen we eigenlijk zo de bossen in. Er gaat niets boven de geur van bossen in de ochtend! Hoge bomen, varens op de grond en vooral de stilte om ons heen, het begon al goed.

Onderweg komen we verschillende landgoederen tegen of een mooi kasteel zoals Kasteel Hardenbroek. De lange oprijlaan tussen de bomen door is een prachtig gezicht om even op adem te komen. Hierna moeten we een klein deurtje door waarna we op een prachtig stuk pad terechtkomen. We lopen namelijk langs de Kromme Rijn over het je raad het niet… Kromme Rijnpad. Het is een prachtig pad waar je aan de ene kant uitkijkt over het water en aan de andere kant over de velden. Dit pad volgden we tot we in Cothen aankwamen waar we hoopten te kunnen lunchen. We komen langs landgoed Rhijnestijn maar kunnen niet echt een fijn lunchplekje vinden. Dan nog maar even door. Even later lopen we door de boomgaarden en besluiten we daar maar even op de grond te gaan zitten. Blijven wandelen met trek is nooit goed voor het humeur ūüėČ

Tussen de perenbomen ploffen we neer, halen we ons gasbrandertje uit de tas en eten we Wouters lievelingssnack: knakworsten. Het begon ooit als grapje, nu gaan ze regelmatig mee op pad. Het is fijn om even te kunnen zitten en wat bleek. We hadden enorm veel geluk want zodra we weer begonnen te lopen, kwam het met bakken tegelijk uit de lucht. “Gaan we onze regenhoezen pakken?” vroegen we aan elkaar. Snel lopen we door maar het gaat alleen maar harder regenen. Snel helpen we elkaar met de regenhoezen en regenjassen. Eigenlijk is het helemaal niet zo erg als je goed voorbereid bent. Vrolijk lopen we door en verandert het landschap weer. Dit keer is het meer een boerenlandschap waarbij we de velden doorkruisen. We stoppen nog even voor een stukje chocolade om onszelf te motiveren voor de laatste paar kilometers. Maar eigenlijk zit de sfeer er nog goed in. De regenjassen kunnen weer uit dus lopen we verder. Na 21 km zien we de parkeerplaats weer liggen en is het een verademing om onze schoenen uit te trekken. Geen beter gevoel dan dat!

Na zo’n flinke wandeltocht was een beloning wel op zijn plaats. Tijdens onze aller eerste kennismaking met de Trage Tochten, liepen we een route net buiten Doorn door de Kaapse Bossen. Daar liepen we zo tegen het prachtige theehuis Chalet Helenaheuvel aan en sindsdien wilden we eens terug om te genieten van het mooie uitzicht. We nestelden ons lekker op de bank en bestelden een grote pannenkoek, Deze was goed belegd maar niet zo zwaar dat alles instortte zodra je hem aansnijd. Oftewel een heerlijk einde van Trage Tocht Doorn.

Download hier de GPS coördinaten

Plaats een reactie