Blog

  /  Avonturen   /  7/15: Trage tocht Oudewater

7/15: Trage tocht Oudewater

De volgende trage tocht op ons lijstje was trage tocht Oudewater, een prachtige dagtocht langs je raad het al… watertjes. Toch heeft deze route nog meer te bieden in het Utrechtse landschap. We maakten vele nieuwe vrienden onderweg tijdens onze wandeling.

Dit keer ging ik, Eline, met iemand anders op pad. Namelijk met degene die mij geïnspireerd heeft om het trage tochten boekje te kopen: Corine. Laat ik haar even voorstellen: Corine is een van de gastbloggers van Kampeermeneer en schrijft daar uitgebreid over haar kampeerervaringen. Inmiddels is ze ook samen met haar vriendin Jennifer een eigen Instagram account begonnen waar ze haar reizen op deelt. Via Instagram kwamen we in contact en dat betekende eigenlijk maar een ding. We moesten eens samen op pad!

Vanuit Utrecht Centrum is het ongeveer 30 minuutjes met de auto, dus je bent er eigenlijk zo! We parkeerden de auto bij Ons Statenbad, waarna we eindelijk op pad gingen. Wel moesten we even goed zoeken waar het pad begon. Daar stonden we dan, ik met mijn telefoon en GPS-coördinaten, Corine met het trage tochten boekje. “Moeten we nu hier tussen de huizen door?” Daar lijkt het wel op… Gelukkig werden we geholpen door een lieve mevrouw die ons verzekerde dat we toch echt dat weggetje in moesten. En ja hoor, even later lopen we op een smal strookje land tussen twee riviertjes in. We kijken uit over de weilanden en kunnen behoorlijk ver zien. Het is voor mijn gevoel een typisch Nederlands landschap. We blijven het pad volgen en moeten af en toe over hekjes klimmen om de route voor te zetten. Gelukkig is het een vrij gemakkelijk te volgen route, die het eerste stuk vooral rechtdoor gaat.

We kletsen elkaar de oren van het hoofd, maar wel op een goede manier. Welke reizen wil je nog graag maken? Wat was jouw ervaring met de andere trage tochten? Het is altijd prettig om een mede-wandelaar/fietser tegen te komen, zo kun je nog heel wat van elkaar leren. Onderweg komen we heel wat verschillende dieren tegen. Van hondjes op het pad tot koeien langs het weiland. Ook komen er nog wat zwanen voorbij gezwommen, we kijken onze ogen uit.

Nadat we een klein stukje over de weg hebben gelopen, komen we via de Wilhelmina van Pruisenbrug uit in Hekendorp. Daar maken we een lusje over de dijk en kijken we uit op het Passionistenklooster St. Gabriël. Een prachtig en behoorlijk imposant klooster om te zien. Eenmaal terug in Hekendorp ploffen we lekker neer op het terras van Uitspanning Goejanverwelle. We beginnen beiden met een Colaatje maar besluiten dan dat we wel een taartje hebben verdiend. Dus even later staan er twee heerlijke appeltaarten met slagroom op tafel.

Via een prachtig pad langs de Hollandse IJssel lopen we terug richting Oudewater. Onderweg komen we langs camping De Boogaard waar eigenaars van meer dan 40 oude campers zich hebben verzameld. We maken een praatje met een van de eigenaren en wat blijkt: het zijn Brabanders! Daar word ik dan toch wel heel erg blij van als mede Brabo. Er is een en al gastvrijheid. We worden nog gewezen op het campertje waar we eventueel koffie, thee of een ijsje kunnen halen, maar we besluiten door te lopen. Oudewater ligt al in het vooruitzicht.

Wegens corona wijken we iets af van de route, aangezien er een verplichte looprichting in het centrum is aangebracht. Wat een schattig dorpje is Oudewater toch! Het is een ideale plek om aan het eind van de trage tocht even wat te drinken of een ijsje te halen. Wij besloten dat het mooi was geweest na 15 km en stapten weer voldaan in de auto. Trage Tocht Oudewater is een prachtige route die je door de Hollandse landschappen leidt. De route was gemakkelijk te volgen aangezien het redelijk lange rechte stukken zijn. Helemaal niet vervelend, want we keken onze ogen uit. Neem in de zomer vooral een handdoekje mee zodat je lekker kunt afkoelen in de rivier! Benieuwd naar onze andere trage tochten? Die vind je hier.

Download hier de gps-coördinaten

Plaats een reactie