Blog

  /  Avonturen   /  Challenge accepted: 15/15 trage tochten

Challenge accepted: 15/15 trage tochten

Met nog maar zes à zeven weken te gaan tot onze vakantie gaan we toch een nieuwe challenge aan. We gaan op een geheel nieuwe manier Utrecht ontdekken waarbij we vooral heel veel op avontuur gaan. Geen standaard wandelingetjes in het park, nee we gaan 15 trage tochten lopen van 15 kilometer! Waarom we dit gaan doen lees je in deze blog…

Het begon allemaal met het boeken van onze vakantie naar Oostenrijk. Tja, dan moeten we toch wel iets meer kilometers gaan maken voordat we ook echt gaan vertrekken. Anders gaan die eerste kilometers berg op echt heel zwaar zijn. Dus toen we het boekje over de Trage Tochten op de deurmat hoorden vallen, ontstond er vanzelf een spontaan maar idioot idee. Zouden we deze tochten niet allemaal kunnen lopen voordat we op vakantie gaan?! Dan hebben we mooi twee wandelingen per week en hoeven we niet steeds zelf achter allerlei routes aan te gaan.

Zo gezegd zo gedaan en de 15/15 challenge is begonnen. Nu zijn het niet helemaal 15 tochten van 15 kilometer. Zoals beschreven in ons artikel over de Trage Tochten, varieert de afstand regelmatig. Sommige routes zijn maar 11 kilometer, anderen wel 20. Eigenlijk is dit perfect voor een avondje stevig doorstappen. Na het werk pakken we de rugzak in en gaan we op pad. Of het nu wraps zijn of broodjes met knakworst, eten doen we onderweg wel. Zo wordt het en niet super laat en zit je niet zo te haasten met wanneer je nu weg moet.

De volgorde van de routes hebben we nog niet bepaald behalve de eerste route. We starten bij het Noorderpark en gaan daar een ronde maken van 12 kilometer. Moet goed te doen zijn toch? Het leek ons in ieder geval super leuk om jullie via Dosis Natuur en Instagram op de hoogte te houden van onze challenge avonturen en alle voorbereidingen die we nog gaan treffen voordat we op bergvakantie gaan. Het wordt in ieder geval een groot avontuur met gegarandeerd de grootste lol onderweg. Dus lees en kijk mee!

Plaats een reactie