Blog

  /  Avonturen   /  In 1 jaar heel Nederland rond: 12 provincie challenge

In 1 jaar heel Nederland rond: 12 provincie challenge

In een jaar de wereld rond reizen, dat horen we wel vaker, maar waarom niet dichter bij huis? Onze achtertuin is soms zo vanzelfsprekend, dat we vergeten wat voor verborgen parels daar nog liggen. Daarom gaan wij, Eline en Wouter, in een jaar heel Nederland rond oftewel de 12 provincie challenge.

Het idee ontstond toen we bezig waren met onze Trage Tochten Challenge, oftewel alle 15 tochten lopen in en om Utrecht. We werden zo verrast van de diversiteit van een provincie, dat we nieuwsgierig werden naar de andere provincies. Er zijn nog zo veel provincies waar we allebei nog nooit geweest zijn, doodzonde eigenlijk. We willen steeds maar verder weg, terwijl we nog helemaal niet weten wat er hier in de buurt allemaal te ontdekken valt. Ook heeft corona ons natuurlijk een flinke schop onder onze billen gegeven, zoek het eens wat dichterbij!

Daarom gaan we in 2021 het hele land rond reizen. Van Limburg naar Groningen en van Groningen naar Zeeland. Alle provincies komen aan de beurt, vandaar noemen we het de 12 provincie challenge. Want hé, een challenge klinkt meteen een stuk uitdagender. We gaan op zoek naar de onontdekte parels in Nederland en naar de mooiste natuurgebieden. Dit kan zoals je van ons gewent bent op de fiets of met de benenwagen. Maar wellicht ook op een sup of in een kano. Hoe avontuurlijker hoe beter. We willen ons laten verrassen door de pracht van ons Nederlandse landschap en de stilte en rust die we gewoon in onze achtertuin kunnen ervaren. Daarvoor hoeven we niet helemaal op wereldreis.

Ook willen we verblijven in unieke cabins, airbnb’s, tiny houses of andere bijzondere overnachtingsplekken. Waarom geen tipi of een jurt? Of gewoon onder een tarp onder de sterrenhemel? Zo verzamelen we de mooiste plekken om jullie te inspireren om ook op pad te gaan. Maar jullie hulp kunnen we goed gebruiken. Samen weten we namelijk veel meer dan alleen. Misschien heb jij wel in een prachtig huisje geslapen of ken je de perfecte camping? Misschien heb je van de zomer wel op een prachtige plek gewandeld of is jouw achtertuin wel heel bijzonder. Vertel het ons, want deze plekken komen we graag bezoeken!

We zouden het onwijs leuk vinden als jullie een reactie achterlaten met jullie tips, zo kunnen we deze bundelen en elkaar nog meer inspireren!

Reacties

  • 18 februari 2021

    Wat een superleuk idee! Ik kan je Parc Buitengewoon in Noord-Limburg echt van harte aanbevelen (glamping, ook in de winter). En ik vind dat jullie een stukje van het Krijtlandpad moeten lopen!

    reageer

Plaats een reactie