Blog

  /  Columns   /  De Route Van… Bestemming Natuur

De Route Van… Bestemming Natuur

De Route van neemt je mee met verschillende routes van allerlei natuurliefhebbers, jullie dus! Vandaag trappen Jenny en Corine van Bestemming Natuur het af met de eerste ‘Route van’…

Stel jezelf even kort voor

Wie ben je? Wat is je favoriete outdoor activiteit en waarom? Waar kunnen mensen je volgen (Instagram, website, etc)?

Wij zijn Jennifer en Corine en wij zijn het meest in ons element in de natuur. Wij worden intens gelukkig van een lekkere wandeltocht, een trektocht op de racefiets of gewoon even rustig kamperen op een natuurrijke camping. Door ons enthousiasme hierover te delen hopen we anderen te inspireren en net even dat laatste zetje te geven om ook naar buiten te gaan. Op ons instagramaccount @bestemmingnatuur vind je niet alleen avontuurlijke foto’s, maar ook de praktische informatie om dit avontuur zelf te gaan ondernemen. Wij kunnen zelf echt genieten van het uitzoekwerk dat bij een avontuur komt kijken, maar weten ook dat dit niet voor iedereen geldt. Dankzij onze tips hoef je het wiel niet meer zelf uit te vinden en kan je gelijk je tas inpakken en de mooiste plekken ontdekken!

Wat is jouw favoriete wandelroute? Wat maakte deze route voor jou zo bijzonder?

Oej dat is een lastige vraag, we hebben al zoveel mooie routes gelopen en iedere route heeft weer zijn eigen charme. Maar als we dan echt moeten kiezen (en dan blijven we om de keuze te beperken even binnen Nederland), kiezen we voor Kikkerbult en Kooisplek. Een blauw uitgepijlde route van Staatsbosbeheer op Vlieland. De route start op de Postweg en voert je 6,5 kilometer lang door de meest prachtige landschappen. 

De route is grotendeels onverhard, voert door mul (duin)zand en bevat de nodige klimmetjes. Een lekker uitdagende route dus. Daarnaast is het uitzicht vanaf de duintoppen, met aan de ene kant de uitgestrekte vallei en aan de andere kant het strand, fenomenaal. Wij liepen deze route op een zonnige herfstdag waarop het flink waaide en moesten flink ploeteren om de duinen op te komen. Tegelijkertijd werden we gezandstraald. Een echt avontuur over Nederlandse ‘bergkammen’ dus. 

Word je er nu net als wij heel blij van om meer te weten over de geschiedenis van dit gebied? Dan kun je bij de VVV Vlieland een wandelboekje kopen dat achtergrondinformatie bij deze (en andere) wandelingen geeft. Zo wandel je jezelf wijs. 

Als je één ding mag kiezen: wat gaat er op elke wandeltocht met je mee?

Corine: er zijn een aantal items die ik standaard iedere wandeling mee heb, omdat ik dat van belang vind voor onze veiligheid. Blaarpleisters, sporttape, regenkleding, geld, voedsel, water, mobiel/routekaart en soms (zeker in de bergen) een aluminium reddingsdekentje. Als ik buiten deze items denk is er één ding dat niet strikt noodzakelijk is, maar toch altijd met mij mee op pad gaat. Het is een item dat ik jarenlang onderschat heb. Wanneer ik medewandelaars ze uit hun zak zag toveren, pakte ik zelf altijd triomfantelijk een opgefrommeld plastic tasje tevoorschijn. Hilarisch, want nu ik er zelf een heb, wil ik niet meer zonder. Ik heb het natuurlijk over: de zitflap. Of je nu wilt rusten op een viezig natgeregend bankje of in het gras langs het pad, je zit altijd droog en geïsoleerd. En geloof me, dit zit toch echt een stuk comfortabeler dan een plastic zak 😉

Jennifer: eigenlijk laat ik Corine altijd de tas in pakken, want zij heeft altijd alles bij zich. Als ik dus iets moet kiezen dat ik iedere wandeltocht met me meeneem, dan is het Corine! <3 Verder ben ik de chauffeur van het stel, dus als er een auto nodig is voor ons avontuur heb ik de autosleutels bij me. 

Welke outdooractiviteit staat er bovenaan jouw bucketlist?

Er zijn nog heel veel toffe dingen die we graag nog eens willen ondernemen, zoals een huttentocht, een langere fietsvakantie en een avontuur met een terreinwagen met daktent. Maar de outdooractiviteit die al een tijd lang aan de top van onze bucketlist prijkt is een winteravontuur in Lapland. We dromen van een sneeuwschoenenhike in dat prachtige winterse landschap, van sledetochten, van het spotten van elanden, van slapen in een iglo en niet te vergeten zouden we heel graag het noorderlicht willen zien. 

Wat doe je liever: picknicken onderweg of neerploffen op een terras?

Corine: alweer zo’n moeilijke vraag. Ik kan niet kiezen. Wanneer ik een meerdaagse trektocht maak, kan ik echt genieten van de luxe van koude frisdrank of een stevige maaltijd op een terras onderweg. Aan de andere kant vind ik het gevoel van echt buiten de bewoonde wereld, zelfvoorzienend onderweg zijn met al je eten en drinken in je tas, ook echt onbeschrijflijk. Bij mij hangt het dus een beetje van het soort avontuur af. Alhoewel… toen ik zelfvoorzienend door de bergen in Noorwegen trok was ik ook dolblij met de warme chocolademelk en wafels in een berghut. Misschien durf ik gewoon niet te erkennen dat ik stiekem best een luxepoes kan zijn, ook wanneer ik op avontuur ben. 

Jennifer: picknicken! Ik vind dit absoluut geen moeilijke vraag. Op die manier heb je eindeloos veel mooie pauzeplekken in de natuur, die je zelf uit kan kiezen! 


Dat was het al weer, de aftrap van “De route van”. Ik (Eline) vind het zo leuk om te lezen over hoe anderen op pad gaan. De bergkammen in de Nederlandse duinen klinken op dit moment erg aanlokkelijk, dus wie weet ga ik deze bergen binnenkort wel beklimmen! Dankjewel Corine en Jenny van Bestemming Natuur. Wil je nu ook jouw favoriete route delen? Stuur dan een mail naar info@dosisnatuur.nl en wie weet sta jij binnenkort hier op Dosis Natuur.

Reacties

  • 12 februari 2021

    Super leuk artikel weer! Geniet echt van je blog. 💚

    reageer

Plaats een reactie