Blog

  /  Columns   /  De Route Van… Happy Tenting

De Route Van… Happy Tenting

In de serie ‘Route van’ nemen we je mee op de favoriete routes van andere natuurliefhebbers, jullie dus! Vandaag nemen Frank en Tessa van Happy Tenting ons mee op hun ‘Route van’…

Stel jullie even kort voor

Wie zijn jullie? Wat is jullie favoriete outdoor activiteit en waarom? Waar kunnen mensen jullie volgen (Instagram, website, etc)?

Wij zijn Frank en Tessa en wij zijn buiten op ons best! Hoewel ons mooie huis in Brabant erg fijn is om in thuis te komen, zijn we het liefst zoveel mogelijk weg. Voor een dagje, weekendje of hele vakantie. Hiken, wielrennen, zeilen, kamperen – wij zijn overal voor in! Sinds afgelopen zomer delen we onze avonturen op instagram, je vindt ons als @happytenting.

Wat is jullie favoriete wandelroute? Wat maakte deze route voor jullie zo bijzonder?

Frank heeft een tijdje in Nepal stage gelopen en is daar naar Annapurna Basecamp gelopen, ruim 4000m hoog! Een hele gave ervaring. Tessa heeft een paar maanden in Noorwegen gestudeerd en is daar fan geworden van het outdoorleven, onder meer met routes als Besseggen, Trolltunga en Kjerag. Het beklimmen van Galdhøpiggen en een hike over Hardangervidda hebben we daar samen gedaan.

Samen hebben we al in verschillende landen gewandeld, maar het Müllerthal in Luxemburg heeft ons echt verrast afgelopen herfst. Prachtige natuur, indrukwekkende rotsen, talloze routes om te lopen en eigenlijk praktisch om de hoek!

Als je één ding mag kiezen: wat mag er niet ontbreken als je gaat kamperen?

Een goed luchtbed! Natuurlijk kunnen we veel dingen opnoemen die heel praktisch zijn tijdens het kamperen, maar we zijn echt megablij met het comfort van onze slaapplek. In onze grote tent past makkelijk de tweepersoons EXPED Megamat Duo die we nu een tijd gebruiken. Schuim + lucht, een perfecte combinatie om lekker én warm te liggen (zelfs in de winter!). Een must-have als je (met de auto) ergens gaat kamperen.

Welke kampeerplek moet iedereen een keer gezien hebben?

Wildkamperen op een eiland in het Oslofjord! Hoe gaaf is dat? Gratis, midden in de natuur, in een hoofdstad! Neem de ferry naar het eiland ‘Langøyene’ en neem je kampeerspullen mee: gegarandeerd avontuur 🙂

En dan bij deze nog wat fijne campings:

  • Camping Oosterbeeks Rijnoever (Gelderland)
  • Camping Chasse et Pêche (Houffalize, België)
  • Camping Vodenca (Bovec, Slovenië)
  • Camping Le Pain de Sucre (Gavarnie, Franse Pyreneeën)
  • Camping Sopelana (Bilbao, Spanje)

Welke outdooractiviteit staat er bovenaan jullie bucketlist?

Kajakken tussen de ijsschotsen en walvissen op Groenland! Als alles een beetje mee zit staat dit voor komende zomer op de planning, en anders blijft het mooi bovenaan de bucketlist staan. Daarnaast hopen we ook nog wat gave bikepacktochten te maken.

Wat doen jullie liever: picknicken onderweg of neerploffen op een terras?

Ons motto tijdens het wielrennen is: ‘je hebt maar 1 bidon nodig, want zodra die leeg is is het tijd voor terras’. 🙂 Ook in de bergen zijn we wel fan van de sfeer die bij berghutten hangt. Er is niks beters dan heel de dag buiten actief zijn en dan lekker op een terras kunnen neerploffen voor een verdiend koud biertje en een hapje eten. 


Dat was het al weer, ‘De route van’ Happy Tenting. Dankjewel Frank en Tessa! Wil je nu ook jouw favoriete route of kampeerplek delen? Stuur dan een mail naar info@dosisnatuur.nl en wie weet sta jij binnenkort hier in de spotlight op Dosis Natuur!

Plaats een reactie