Blog

  /  Columns   /  De Route Van… Hikaholics

De Route Van… Hikaholics

In de serie ‘Route van’ nemen we je mee op de favoriete routes van andere natuurliefhebbers, jullie dus! Vandaag nemen Deen en Alette van Hikaholics ons mee op hun ‘Route van’…

Stel jezelf even kort voor

Wie zijn jullie? Wat is jullie favoriete outdoor activiteit en waarom? Waar kunnen mensen jullie volgen (Instagram, website, etc)?

Wij zijn Deen en Alette van Hikaholics. Je raadt het al, maar wij zijn gek op hiken. De fascinatie voor hiken en outdoor zit letterlijk in ons D(een) N A(lette). We worden nog net niet wakker met de wandelschoenen aan, maar elke dag lopen we vele kilometers. Wij denken dat veel mensen, waaronder Eline en Wouter, zich hierin herkennen. Stiekem is iedereen toch een beetje een Hikaholic?

Wat eigenlijk begon als een leuk filmpje maken van onze wandelingen voor onze vrienden en familie, is uitgemond in een uit de hand gelopen passie voor het vastleggen van onze outdoor activiteiten. Waarbij we hard aan de (wandel)weg timmeren om hier ons werk van te maken. Wij maken vlogs en blogs over onze hikes en gear, met handige tips en eerlijke reviews.

Je kan ons onder andere vinden op:
Instagram: https://www.instagram.com/hikaholics_dna/
YouTube: https://www.youtube.com/hikaholics
Website: https://www.hikaholics.com

Sinds kort ook op:
Facebook: https://www.facebook.com/HikaholicsDNA
Pinterest: https://nl.pinterest.com/hikaholics_dna/

Wat is jullie favoriete wandelroute? Wat maakte deze route voor jullie zo bijzonder?

Dit is meteen een moeilijke vraag, omdat we van elke wandeling wel de schoonheid in zien. Vooral in deze tijd leren we weer opnieuw verliefd te raken op de Nederlandse natuur. Dit vooral omdat wij eigenlijk afgelopen jaar de wereld te voet gingen ontdekken, maar dit helaas niet door kon gaan. Daarom hebben wij nu alle tijd en mogelijkheid om ons koude kikkerlandje te herontdekken.

Terugkomend op de vraag gaan wij na lang wikken en wegen voor het klompenpad Nesserpad, met een aantal zelfbedachte lussen eraan vast. Deze route lopen wij regelmatig, omdat het letterlijk om de hoek is bij ons. Daarbij is dit ook de route waar wij onze allereerste wandelschoenen hebben getest en onze allereerste hike-foto hebben gemaakt. Het is een route dwars door de weilanden, door de polder, langs broedgebieden van onder andere de scholekster, langs sluizen en vergeet vooral niet een kleine detour te maken door het prachtige oude gedeelte van het stadje Eemnes. Zelf lopen wij de route of delen van de route meerdere keren per maand.

Voor de geocachers onder ons: Er zijn ook verschillende caches te vinden langs de route!

Als jullie elk één ding mogen kiezen: wat gaat er op elke wandeltocht met je mee?

Deen: De camera natuurlijk! Soms gaan we nog wel eens bewust zonder camera op pad, omdat we dan echt een wandeling voor ons zelf willen maken. Toch komen we dan net een spectaculair uitzicht tegen waarvan we balen dat we er alleen mental pictures van kunnen maken. Vooral door mijn achtergrond in film en editing ben ik altijd op zoek naar de perfecte video. 

Alette: Naast natuurlijk al het gebruikelijk zoals water, eten en mini-EHBO, zit bij ons standaard een AssPad in de tas. Officieel is de benaming de Z-Seat van Therm-a-Rest. Ooit hebben wij een grote YouTube hiker het woord AssPad horen gebruiken en sindsdien is die naam blijven hangen. Letterlijk overal kun je nu gaan zitten zonder een natte of koude bips te krijgen. Daar blijft het niet bij: je kan het matje gebruiken als extra demping onder je heupen van je slaapmatje, omtoveren tot verzachtend rugpand voor je backpack of als windvanger voor je brandertje. Ik raad iedereen dit levensverbeterende zitje aan. 

Welke outdooractiviteit staat er bovenaan jullie bucketlist?

Deen: Ik heb sinds jong af aan al een fascinatie voor de bergen. Sinds ik een kleine jongen was ging ik de bergen in met mijn familie. Toch heb ik op een gegeven moment een angst voor hoogtes ontwikkeld en was ik vastberaden deze te overwinnen. Vorig jaar kwam dit moment en heb ik met succes de C1 cursus sneeuw en ijs afgerond waarbij ik op een top van 3666 meter heb gestaan. Waar de hoogtevrees was? In een denkbeeldige rugzak achtergelaten aan de voet van de berg. Daarom is de activiteit die hoog bovenaan mijn lijstje staat multipitch klimmen. De overwinningen die ik behaal, de angsten die ik onder ogen zie en vooral de geluksmomenten die ik voel bovenop de top van een berg is de perfecte geluks combinatie voor mij. 

Alette: Naast hiken? Pfoe. Zelf heb ik een duikbrevet en zou ik daar ook verder in willen gaan. Daarnaast zijn wij ook samen gestart aan een klimcursus om zo hopelijk binnenkort ook buiten te mogen klimmen. Als ik toch echt diep in mijn hart kijk en mijn bucketlist vorm, is mijn top 3 toch wel allemaal hike-gerelateerd. Zo wil ik graag enorme afstanden afleggen, zoals een PCT (Pacific Crest Trail: Mexico naar Canada), AT (Appalachian Trail: Oostkant Verenigde Staten) of de Te Araroa (Nieuw Zeeland in de lengte doorkruisen) lopen. Het lijkt mij fantastisch om zo’n enorme fysieke en mentale prestatie neer te zetten en te genieten van elke bijzondere stap die je zet onderweg. In een roadtrip naar Amerika heb ik al een beetje mogen proeven van de adembenemende natuur in dit gigantische land en dat smaakte zeker naar meer. Vooral de verhalen die je hoort van een tramily bouwen, de mentale en fysieke ontberingen en de grensverleggende herinneringen laten mijn hart sneller kloppen.

Wat doen jullie liever: picknicken onderweg of neerploffen op een terras?

Picknicken! Niks is toch mooier om neer te ploffen (met je AssPad!) middenin de natuur en daar een koffie te maken en eigen gesmeerde broodjes te eten? Heerlijk genieten van de stilte, rust en schoonheid van al het groen om je heen. Tuurlijk als wij in de bergen zijn en een berghut tegenkomen doen wij hier wel eens een drankje of een hapje, maar toch halen we meer voldoening uit de natuur. 


Dat was het al weer, ‘De route van’ Hikaholics. Dankjewel Deen en Alette! Wil je nu ook jouw favoriete route delen? Stuur dan een mail naar info@dosisnatuur.nl en wie weet sta jij binnenkort hier in de spotlight op Dosis Natuur!

Plaats een reactie