Blog

  /  Columns   /  De Route Van… Outdoor Inspiratie

De Route Van… Outdoor Inspiratie

In de serie ‘Route van’ nemen we je mee op de favoriete routes van andere natuurliefhebbers, jullie dus! Vandaag neemt Paulien van Outdoor Inspiratie ons mee op haar ‘Route van’…

Stel jezelf even kort voor

Wie ben je? Wat is je favoriete outdoor activiteit en waarom? Waar kunnen mensen je volgen (Instagram, website, etc)?

Ik ben Paulien van der Werf, 28 en een echt buitenmens. Mijn favoriete outdoor activiteit is een lange afstand wandeling lopen, met back-to-basics (wild)kamperen onderweg. Ik voel me heel vrij als alles wat ik nodig heb voor overleving, in mijn tas op mijn rug zit. Tijdens het lopen en buiten slapen voel ik me verbonden met de natuur en ervaar ik een heerlijke rust.
Ik deel inspiratie voor avontuurlijk leven en reizen op www.outdoorinspiratie.nl en op instagram @outdoorinspiratie. 

Wat is jouw favoriete wandelroute? Wat maakte deze route voor jou zo bijzonder?

Mijn favoriete wandelroute in Nederland is het Krijtlandpad, een 92.5 kilometer lang streekpad in Zuid-Limburg. Op de circulaire wandelroute tussen Maastricht en Vaals waande ik, als Groninger, me helemaal in het buitenland. Glooiende heuvels, kruizen langs de weg en vakwerkhuizen. Oh en natuurlijk krijtsteengrotten, kastelen, en pittoreske dorpjes. Na elke heuvel en om elke bocht wacht er weer een nieuw vergezicht op je, zodat je je echt geen moment hoeft te vervelen.

Omdat ik last-minute op pad ging en geen overnachtingen meer kon regelen, besloot ik bij mensen aan te bellen en te vragen of ik in de tuin mocht slapen. Dat lag heeeeel ver uit mijn comfortzone, maar mensen reageerden meestal vriendelijk en behulpzaam, wat deze ervaring voor mij extra bijzonder maakte. 

Als je één ding mag kiezen: wat gaat er op elke wandeltocht met je mee?

Mijn camera. Als ik maanden na thuiskomst een foto van mijn wandelroute zie, kan ik me zo weer in dat specifieke moment wanen. Dan hoor ik weer de vogels, ruik ik weer de geuren van het gras en voel ik weer de zon op mijn huid. 

Welke outdooractiviteit staat er bovenaan jouw bucketlist?

Oh dit is zo moeilijk kiezen! Ik wil heel graag eens een half jaar of langer achter elkaar over GR-routes van noord naar zuid door Europa wandelen, maar misschien wil ik zo’n internationale tocht ook wel fietsen. Of met een paard, dat lijkt me ook wel wat. 

Wat doe je liever: picknicken onderweg of neerploffen op een terras?

Picknicken onderweg! Ik heb altijd een kleedje of, als ik ruimte tekort heb in mijn tas, een zitflap mee. Eten en drinken vult het grootste deel van mijn tas, en ik neem altijd ruim de tijd voor mijn pauzes. Na een lekkere picknick ga ik vaak nog even een uurtje lezen of wolken kijken en naar de vogels luisteren. 


Dat was het al weer, ‘De route van’ Outdoor Inspiratie. Dankjewel Paulien! Wil je nu ook jouw favoriete route of kampeerplek delen? Stuur dan een mail naar info@dosisnatuur.nl en wie weet sta jij binnenkort hier in de spotlight op Dosis Natuur!

Plaats een reactie