Blog

  /  Wielrennen   /  Als snelheidsduivels over de Lekdijk

Als snelheidsduivels over de Lekdijk

De wekker ging om 7:00 op maandagochtend. Het was Koningsdag! Normaal gesproken het moment om de stad in te gaan of een festivalletje mee te pikken. Maar dit jaar zit dat er natuurlijk even niet in. Wij besloten om ’s ochtends op tijd op te staan en een stuk te gaan fietsen 💪

De ochtend begon natuurlijk eerst met een ontbijtje en een kop koffie. Oké het werden er al snel twee… Op de vraag “zullen we een ontbijtkoekje mee voor halverwege” antwoorde ik heel stoer “nee joh, nergens voor nodig het is maar een klein stukje”. Met de gedachte dat we maar een kilometer of 30 zouden gaan fietsen. Little did I know what Eline vandaag van plan was… 😅

De route was voor mij een verrassing maar voor Eline al bekend van haar solo-ritjes. We startten rond 9:00 met frisse moed en reden snel het centrum van Utrecht uit. Op weg naar ons favoriete plekje hier in de buurt: het fort bij Rijnauwen. Altijd lekker om daar een stukje over het landgoed te fietsen, en door de poort bij het theehuis. Op weg naar Houten!

Houten is een prachtige plaats net buiten Utrecht, aan alle kanten omgeven door heerlijke natuur. En zelfs de woonwijken waar je doorheen fietst zijn helemaal geen verkeerd plekje om even te stoppen. Eenmaal voorbij Houten fietsten we door ’t Goy en al snel langs het Amsterdam-Rijnkanaal. Altijd leuk om te zien, omdat water zo mooi is én natuurlijk de binnenvaartschepen die je voorbij ziet varen.

Vervolgens kwam misschien wel het mooiste deel van de tocht: een heel stuk over de dijk langs de rivier de Lek! Wow wat prachtig! Je kijkt vanaf de dijk uit over het landschap, de uiterwaarden en de kronkelende rivier. Het was erg rustig waardoor we lekker konden fietsen zonder steeds auto’s te laten passeren.

Aan de overkant van de rivier zagen we Culemborg en even later Everdingen aan ons voorbij trekken. Toen werd het weer tijd om richting Utrecht af te buigen. Wederom via Houten, maar terug via het pittoreske oude centrum.

Eenmaal op de weg terug naar Utrecht met nog 10 kilometer te gaan begon de energie wel aardig op te raken. Hier was die ontbijtkoekreep goed van pas gekomen! Maar stug fietsten we door. Maar wat wilde het toeval: onze route ging door de Nachtegaalstraat. En daar zit onze favoriete bakkerij: het Vlaamsch Broodhuys. Ik kon de verleiding niet weerstaan en ben snel naar binnen gelopen voor twee heerlijke stukken carrot cake, en een versgebakken zuurdesem brood.

De carrot cake hebben we heerlijk nog even opgegeten in het Griftpark, een ander favoriet plekje van ons. Lekker om even de benen te strekken en te genieten van het zonnetje. In de wetenschap dat we daarna nog maar twee kilometer hoefden af te leggen 😉

Al met al was de “30-kilometer-die-toch-53-kilometer-bleek-tocht” echt geweldig. Het was de perfecte combinatie van afzien en genieten!

Plaats een reactie