Blog

  /  Wandelen   /  Onze hike & bike bucketlist

Onze hike & bike bucketlist

Iedere wandelaar en fietser heeft natuurlijk een bucketlist. Routes waarvan je alleen nog maar kunt dromen. Wij delen in dit artikel onze hike & bike bucketlist voor al onze toekomstige avonturen.

Biking

Omgeving NijmegenCHECK
De eerste redelijk simpele tocht op ons lijstje is fietsen in de omgeving van Nijmegen. Langs de Waal kun je ontzettend mooi wandelen, maar om nog meer van het landschap te zien willen we een ronde maken in de Ooijpolder. Het is geen hele moeilijke route, maar tot nu toe is het er nog niet van gekomen. Wie weet fietsen we eerst wel naar Nijmegen toe met overnachting?

Den Bosch: bossche bol eten (60-120 km)CHECK
Een beetje als grapje is dit idee ontstaan. Vanuit Utrecht fietsen we naar Den Bosch voor een Bossche bol bij Jan De Groot. Het liefst ploffen we dan ook nog even neer op een terrasje voordat we beginnen aan de terugtocht, of fietsen we stiekem dan toch door naar Eindhoven… Eén van de routes die Wouter nog graag zou willen fietsen.

Eindhoven – Maastricht (85-170 km)
Aangezien we beiden roots hebben in Eindhoven, kunnen we prima een slaapadresje vinden om ’s ochtends op tijd te kunnen starten. De vader van Eline fietste vroeger naar Maastricht, at een lekker stuk vlaai en fietste dan weer terug. Het idee klonk ons als muziek in de oren. En Wouter heeft het stuk vroeger met zijn vader ook al eens gefietst. Een mooie trip down memory lane. Uiteraard kunnen we hier ook een heel leuk weekendje weg van maken.

Vennbahn, Duitsland (125 km)
Een route door drie verschillende landen, over een oude spoorlijn. Dat klinkt alleen toch al gaaf! Een en al groene wegen dwars door Duitsland, Luxemburg en België, waarbij je start in Aken. Onderweg fiets je door heuvels, bossen, weilanden en langs kabbelende beekjes en rivieren. Een afwisselend landschap dat je blijft verrassen. Ik kan niet wachten om deze tocht te gaan fietsen!

Rondje IJsselmeer
In ons kikkerlandje is natuurlijk ook nog van alles te beleven. Aangezien we beiden heel veel van water en meren houden, leek een rondje IJsselmeer ons een leuk idee. Genieten van ons Hollandse landschap. En natuurlijk de challenge van de Afslutidijk fietsen met tegenwind!

5-landentocht
We zijn ieder al op verschillende 3 landenpunten geweest, maar deze combineren tot een mooie route waarin we alle landen hoppen leek ons beiden een leuke uitdaging. We doen behalve Nederland ook België, Frankrijk, Luxemburg en Duitsland aan. Zo zie je allerlei verschillende landschappen en is het een mooie opbouw om op fietsvakantie te gaan.

Hiking

Escapardenne Lee Trail, Luxemburg (53 km)
Een route van drie etappes door de Ardennen in Luxemburg. Een mooi begin om te oefenen met langere hikes in een compleet ander landschap dan Nederland. Vooral heel veel prachtige bossen, heuvels en watertjes, een route waar je als wandelaar heel erg blij van wordt.

West Highland Way, Schotland (150 km)
Dit zou onze eerste meerdaagse trail worden maar beiden vinden we de landschappen van Schotland fantastisch. En Wouter gaat met extra enthousiasme mee vanwege de whisky. De highlands zijn een goede uitdaging om niet alleen maar met mooi weer te wandelen en om meer van het pure Schotse landschap te zien.

Laugavegur Trail , IJsland (55 km)
Deze trail staat niet voor niets op bijna alle bucketlists van iedere wandelaar. Een vierdaagse trail langs vulkanen, geisers en warmtebronnen. IJsland staat voor ons beiden hoog op de wishlist maar het is nu eenmaal een prijzig land. Maar sparen blijven we doen en als we gaan, wordt het magisch mooi.

Pieterpad, Nederland (490 km)
Een trail op eigen bodem kan eigenlijk niet ontbreken. Wellicht splitsen we deze we op in twee trails, maar het lijkt ons gaaf om Nederland opnieuw te ontdekken. Je komt op plaatsen waar je nog nooit van gehoord hebt en verbaasd je keer op keer over wat Nederland toch te bieden heeft. Het voelt ook wel bijzonder om een trail te hebben gelopen in eigen land. Toch dat trotse Dutchies gevoel.

Kingstrail, Zweden (440 km)
Nog een trail die op menig andere bucketlist te vinden is. Scandinavië trekt ons beiden heel erg. Het is daar nog oers en puur, waardoor je een hele andere ervaring hebt dan in bijvoorbeeld Zwitserland.

GR20, Corsica (180 km)
Dit is een pittige! Of we deze aandurven is nog maar de vraag, maar het lijkt ons wel prachtig om langs deze bergen omhoog te klauteren.

Eagles trail, Oostenrijk (412 km)
Misschien wel mijn favoriete trail van het lijstje, de Eagles trail dwars door Oostenrijk. Hij heeft een persoonlijk karakter aangezien hij door het dorpje loopt waar ik als kind altijd vakantie ging. Nooit geweten, maar daarom juist zo bijzonder (meant to be?!).


Tot zover onze goed gevulde bucketlist. Een mens mag dromen toch? We hopen vooral dat we nog vele avonturen mogen gaan maken samen zolang we nog fit en gezond zijn! Welk avontuur staat er nog op jouw bucketlist?

Reacties

  • 14 april 2020

    Super gave bucketlist! Hoop dat jullie een aantal, of natuurlijk allemaal, weten te verwezenlijken. Heel veel succes en we gaan jullie sowieso volgen! ❤️🥾🚲

    reageer

Plaats een reactie