Blog

  /  Gear   /  Gear On The Trail: Hema thermosfles

Gear On The Trail: Hema thermosfles

In Gear On The Trail bespreken we de beste spullen om mee te nemen op je hikes of wandelingen. Deze week is het de beurt aan één van onze essentials: een Hema thermosfles.

Je kent het misschien wel: je gaat een lekker stuk wandelen maar het blijkt buiten toch net wat kouder dan je had gedacht. Wat is het dan lekker om halverwege even een warme kop koffie of thee te kunnen drinken! Wij kwamen hier laatst ‘the hard way’ achter toen het op een vroege-ochtendwandeltocht wel erg koud bleek, en we zaten te bibberen op een bankje met ons meegebrachte ontbijt. Never again!

Gelukkig bestaat er een eenvoudige en betaalbare oplossing: de thermosfles. Wij kozen voor het middelgrote model van de Hema (je koopt de 500ml fles voor €12,50). Het voordeel van dit model is dat hij lekker compact en vooral ook niet te zwaar is. Niet onbelangrijk, als hij kilometers lang in je rugzak mee moet.

Het is doodsimpel: je vult de fles thuis met heet water, draait hem goed dicht en neemt hem mee in je rugzak. Na een paar uur wandelen zoek je een lekker plekje op, draai je de dop eraf en zet je een heerlijke kop thee. Wij verbrandden onze lippen bijna na twee uur wandelen, dus hij werkt uitstekend voor zijn fijne prijs. De inhoud is voor ons prima. Je haalt er makkelijk 4 kopjes uit, misschien 3 als je ze tot de rand toe vol schenkt.

Hoewel ik zelf meer een koffieliefhebber ben kozen we deze keer voor heet water om thee mee te maken. Maar ik gok dat er volgende keer oploskoffie en een tweede bekertje mee gaan. Of een tweede fles speciaal voor koffie 😉

En andersom gaan we natuurlijk ook nog eens proberen hoe lang deze thermosfles je drankje koud kan houden in de zomer. IJskoffie of een smoothie tijdens het wandelen, anyone?

Je merkt: we zijn erg enthousiast over onze nieuwe aanwinst!

Plaats een reactie