Blog

  /  Gear   /  Gear On The Trail: SIGG waterflessen

Gear On The Trail: SIGG waterflessen

In Gear On The Trail bespreken we de beste spullen om mee te nemen op je hikes of wandelingen. Deze keer is het de beurt aan misschien wel de ultieme essentials: onze waterflessen van SIGG.

Iedereen die van plan is om een wat langer stuk te gaan wandelen zal het wel herkennen: je gooit toch altijd nog even een flesje water in je tas. Niets is immers vervelender dan halverwege dorst krijgen en niets bij je hebben. En op de wat serieuzere hikes blijft het niet bij 1 fles maar heb je eigenlijk al meer nodig.

Als wij gingen wandelen namen we steevast onze Doppers mee in de rugzak. Maar dat het tijd werd voor een upgrade merkten we tijdens een recente wandeltocht van 18 kilometer op een warme dag. Halverwege zagen we dat de flessen al aardig leeg begonnen te raken. En dan ga je onbewust toch het dorstgevoel nog even negeren en nog wat meer kilometers maken voor de volgende drinkpauze. Om dat te voorkomen, en om nog langere wandeltochten te kunnen gaan lopen, besloten we om een paar goede waterflessen aan te schaffen.

Ons wensenlijstje was simpel: onze nieuwe flessen moesten lichgewicht zijn, een inhoud van een liter per stuk hebben, en van goede kwaliteit zijn zodat we er nog vele jaren plezier van kunnen hebben. Dus kon het online shoppen beginnen!

Na wat research kwamen we al snel uit op de aluminium flessen van SIGG. Een Zwitsers merk dat zich al sinds 1908 specialiseert in aluminium waterflessen en bekers. Wat ons gelijk aansprak is het feit dat dit bedrijf zich puur en alleen richt op waterflessen maken. En dat ze er ook nog eens mooi uit zien! Al met al waren we er snel uit en bestelden we vier flessen bij Bever: twee gele en twee blauwe.

Je zult niet geloven hoe excited ik was toen het pakketje eindelijk thuis werd bezorgd! Als een kind zo blij met een paar waterflessen 😀 Gelukkig hadden we al plannen voor een serieuzere wandeltocht van 30 kilometer door Utrecht en de Amelisweerd. Dat zou de perfecte test-case zijn voor onze nieuwe aanwinsten.

En een aanwinst bleken onze SIGG flessen zeker te zijn! Van de kleurtjes wordt je sowieso meteen al vrolijk. En het was gewoon erg praktisch dat we allebei twee liter water bij ons hadden. Het was bewolkt en niet heel warm dus we hebben ze echt niet leeg gekregen tijdens de tocht.

Verder zijn het gewoon mooie praktische drinkflessen. De dop heeft een handig oog waar je de fles aan vast kunt houden, of ergens aan kunt hangen. In mijn North Face rugzak pasten ze perfect in de flesvakken aan de zijkant. Verder merk je dat het aluminium stevig is. De eerste val is al overleefd zonder schade. En het is een fijn gevoel dat we nu altijd voldoende water mee kunnen nemen voor langere wandelingen!

Reacties

  • 11 mei 2020

    Heerlijke flessen he?! En je water blijft zo heerlijk koel

    reageer

Plaats een reactie