Blog

  /  Gear   /  Wandel app Review: ViewRanger

Wandel app Review: ViewRanger

Wandelen gaat in de eerste plaats om lekker in de natuur zijn. Maar toch gaat bij ons de smartphone altijd wel mee. Vooral voor het navigeren is dat een uitkomst. Voor ons was het behoorlijk zoeken in het woud van wandelapps. Daarom zullen we voor de apps die we tot nu toe hebben geprobeerd onze ervaringen met je delen. Deze keer is dat ViewRanger, een van onze meestgebruikte wandelapps.

ViewRanger onderscheid zich van veel andere wandelapps door veel functionaliteit gratis beschikbaar te stellen. Zo zijn de offline kaarten voor Europa, Noord-Amerika en Australië/Nieuw-Zeeland gratis. Bij veel andere apps moet je betalen voor offline kaarten, soms zelfs per bestemming. Ook bij ViewRanger kan je kaarten bijkopen. Bijvoorbeeld als je fiets- of skikaarten wilt downloaden. Maar als je gewoon gaat wandelen kun je met de gratis kaarten prima uit de voeten.

Eén van de grote voordelen van ViewRanger is dat de standaard topografische kaarten offline beschikbaar zijn. Je kan dus altijd en overal navigeren, zolang je een GPS signaal kunt ontvangen. Tijdens het lopen kun je kiezen of je de kaart gewoon altijd met het noorden naar boven toont, of dat die meedraait in je wandelrichting. Een ander handigheidje: je looprichting wordt met een lijn geprojecteerd, zodat je op kruisingen met meerdere lastig te onderscheiden richtingen heel snel kan zien welk pad je moet hebben.

De meestgebruikte functionaliteit voor ons is het importeren van GPX bestanden. Een GPX bestand is een opsomming van GPS-coördinaten die samen een route vormen. Je kunt dit soort bestanden vaak downloaden als je een bestaande wandelroutes gaat lopen. Nog leuker: je kan je eigen wandelingen ook opnemen, later bewerken en vervolgens delen met anderen!

ViewRanger score: Uitstekend

PrijsGratis (€ 4,99 per jaar voor Premium)
DownloadiOS App StoreGoogle Play
Plus- en minpunten+ Gratis app is erg uitgebreid
+ Offline kaarten
+ Mogelijkheid om GPX bestanden te importeren
– Het is even wennen aan de kaartweergave
– De kaart bevat weinig POI’s wat het navigeren soms moeilijker maakt

Plaats een reactie