Blog

  /  Getaways   /  Kennen jullie de Trekkershutten al?

Kennen jullie de Trekkershutten al?

Overnachten in een houten huisje midden in de natuur, dat zijn trekkershutten die je per nacht kunt huren. Ideaal dus voor trektochten, fietsvakanties of een uniek weekendje weg. Wij vertellen je alles over onze ervaring.

Trekkershutten en De Groene Koepel

Wellicht heb je als kampeerder wel gehoord over De Groene Koepel. De Stichting die de belangen behartigt en vooral het gezicht is achter de Natuurkampeerterreinen. Ook de trekkershutten vallen dus onder deze Stichting, alles voor een duurzame ontwikkeling van groenere recreatie in Nederland. De vier kernwaarden zijn: natuurbeleving, duurzaamheid, cultuurhistorie en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ook zijn de trekkershutten inmiddels een beschermde status. Je mag jouw hut niet zomaar een trekkershut noemen, je hebt eerst een keurmerk nodig van De Groene Koepel. Heb je deze niet, dan is het dus een blokhut. Zo kun je dus met een gerust hart iets boeken, de kwaliteit van de hut wordt gegarandeerd.

De trekkershutten worden voornamelijk gebruikt als je op doorreis bent. Er staan dan verschillende pods op het kampeerterrein en je hoeft alleen maar je slaapzak uit te rollen en je hebt een slaapplek voor de nacht. Op deze manier hoef je dus niet je eigen tent mee te sjouwen, wat weer aanzienlijk scheelt in het gewicht van je bepakking. Heb je liever wat meer luxe? In sommige trekkershutten kun je wat comfortabeler en langduriger overnachten, waarbij je dus ook een eigen badkamertje hebt en wat meer luxe. Wel de natuur, minder afzien.

Onze ervaring met de trekkershut

Onze eerste kennismaking met de Trekkershutten was tijdens ons verblijf op Landgoed Barendonk waar we in een Tiny House sliepen. Het huisje kijkt uit op de campingplek waar ’s zomers tenten staan, maar nu vrijwel leeg was. Daardoor hadden we een prachtig uitzicht over de koeienweide en voelde het alsof we de plek helemaal voor onszelf hadden. Het was stijlvol ingericht, tot in de puntjes verzorgd en vooral heel erg knus. Ook hadden we de optie om een ontbijtje te boeken bij ons verblijf, dat was echt een magische mand vol met heerlijk eten. We werden zo enthousiast dat Eline binnenkort teruggaat, maar dan de Trek-In gaat ontdekken. Een iets groter model, die ook vaker terugkomt bij de trekkershutten, we zijn heel benieuwd!

Zoals je misschien wel hebt gemerkt, zijn wij groot enthousiast van de trekkershutten. Je hebt ze in alle soorten en maten, waardoor je altijd wel iets kunt vinden wat bij jou of je vakantie past. Neem vooral een kijkje op de website een ontdek alle mooie hutten en tiny houses die ze te bieden hebben.

Plaats een reactie