Blog

  /  Getaways   /  Onze unieke getaways van 2020

Onze unieke getaways van 2020

Het afgelopen jaar heeft maar weer laten zien dat we helemaal niet zo ver op vakantie hoeven te gaan. Dat ons eigen kikkerlandje ontzettend veel te bieden heeft. Ook wij gingen er op uit en ontdekten unieke getaways, gewoon in eigen land. Zo staat er een dosis inspiratie voor jullie klaar om het nieuwe jaar geïnspireerd in te gaan.

Florizand – Terschelling

In de eerste maand van het jaar trotseerden wij een storm op Terschelling. Gelukkig knus in het prachtige huisje Florizand, waar we eigenlijk meteen verliefd op werden. Florizand is een heel knus maar toch ook modern huisje waar je even kunt onderduiken. Het is ook zeer geschikt voor gezinnetjes, aangezien ze ook een bed hebben met een glazen dak waardoor de kids naar de sterren kunnen kijken! Ook sta je heel snel op het strand, maar sta je ook zo in het dorp om je boodschappen te doen. Knusse restaurantjes zijn in de buurt, maar je kunt ook heerlijk zelf koken. Oftewel de perfecte uitvalsbasis voor iedereen.

Zwier – Vinkeveen

Onze vakantie bij Zwier was wel een hele bijzondere. We vierden Wouters verjaardag met slingers in de tent en kwamen tot rust vanaf de eerste seconde dat we binnenliepen. Het meer, de tipi’s en onze geweldige kanotocht. Die tovert nog steeds een mega glimlach op ons gezicht. Ook kun je hier een supboard huren (Wouter durfde het ook aan) en kun je prachtige tochten maken rond de omgeving. Als wandelaar loopt de Trage Tocht Waverveen langs Zwier, dus geen excuus meer om achterover te ploffen. Of toch wel? Je krijgt er een bootritje bij, zodat je over de Vinkeveense Plassen kunt varen. En dan heb ik het eten nog niet genoemd. Zodra de tenten weer worden opgezet, is dit echt de moeite waard voor een luxe getaway in eigen land!

Slaaploods – Kerkrade

Tijdens het zoeken naar een Airbnb in Limburg kwamen we dit pareltje tegen in Kerkrade. Een oude timmerfabriek is compleet omgetoverd tot paradijsje. Aan de overkant van de straat lag Duitsland al, zo dicht zaten we op de grens. In de slaaploods verveel je je geen moment. Zo hangt er een boksbal, is de kast gevuld met boeken en spelletjes maar hangt er ook een lekkere stoel waar je in alle rust in kunt dommelen. Ook kan er voor een ontbijt gezorgd worden, waardoor het meteen een extra feestje wordt. Voor ons was het de perfecte uitvalsbasis om de heuvels te beklimmen en onze kuiten aan het werk te zetten.

Landgoed Barendonk – Brabant

Onze eerste overnachting in een tiny house was op Landgoed Barendonk, in Noord-Brabant. Het landgoed ligt vlak onder Nijmegen maar je wordt een en al omgeven door prachtige natuur. Wat een rust is er op het landgoed. Wij sliepen in de trekkershut Barelio en dat was knus en gezellig! ’s Ochtends werden we verblijd met een overheerlijk ontbijtje dat voor de deur stond. Je wordt er echt enorm in de watten gelegd en gastvrijheid is echt hun motto. Je voelt je hier meteen thuis, een echte unieke aanrader. Ga een beetje buiten het seizoen en je kijkt uit over het lege tentenveld, waardoor je opeens het weidse landschap ervaart.

Lief huisje Zeeland

Een weekend naar Lief Huisje Zeeland, was echt meer dan een cadeau. We wonnen deze overnachting bij de CabinCouple en genoten er dus nog een beetje extra van. Dit schattige huisje staat in een heel klein dorpje met maar 22 inwoners. Er is dus werkelijk niemand en ondanks dat er een weg voor het huis loopt, zie je alleen heel af en toe een wielrenner voorbij fietsen. Verder kun je puur genieten van de stilte maar sta je ook zo op het strand. Helaas niet met het openbaar vervoer te bereiken, maar het is zeker de moeite waard om naar dit puntje van ons land af te reizen.

Zo zie je maar weer dat Nederland heel veel verschillende unieke getaways heeft. Perfecte uitvalsbasissen om de natuur in te trekken of om gewoon even te genieten van de rust en stilte.

Plaats een reactie