Blog

  /  Getaways   /  Overnachten in een natuurloft op Landgoed Moerslag

Overnachten in een natuurloft op Landgoed Moerslag

Wakker worden met een uitzicht over de glooiende heuvels van Zuid-Limburg. Dat kan op Landgoed Moerslag in een van de unieke natuurlofts. Een unieke locatie waarbij geen enkel detail wordt overgeslagen. Stook je hottub zelf warm in de houtkachel of plons in de jacuzzi terwijl je uitkijkt over de landerijen en het Savelsbos.

Vlakbij Sint-Geertruid ligt het plaatsje Moerslag waar Landgoed Moerslag zich bevindt. Op dit landgoed vind je vijf natuurlofts die ieder een uniek karakter hebben. Ze zijn geïnspireerd op de architectuur van de Sea Ranch in Californië, waarbij centraal staat dat het gebouw opgaat in de omgeving. Het gevoel dat je buiten staat, terwijl je binnen nog in bed ligt. Wij verbleven in natuurloft Rust, waar we dit gevoel mochten ervaren. Door het warme hout in combinatie met enorme glazen ramen krijg je echt het gevoel dat je onderdeel bent van de natuur. Vooral wakker worden met het uitzicht op het Savelsbos of de zonsondergang in de heuvels ervaar je op een hele intieme manier.

Natuurloft Rust, Landgoed Moerslag

Natuurloft Rust is dus een van de vijf lofts op het landgoed. Allemaal hebben ze een ander thema en andere indeling. Zo heeft Rust een hottub die je zelf moet warm stoken maar kan je ook kiezen voor een jacuzzi of een pizzaoven. Wel zijn ze allemaal volledig eco-neutraal door de zonnepanelen en warmtepomp. Hieraan merk je dat over alle details zijn nagedacht. Al het keukengerei is aanwezig om uitgebreid te koken, je hebt een bad maar ook een grote regendouche. Het is een plek waar je echt helemaal tot rust komt komen in alle luxe maar wel heel dichtbij de natuur.

Het uitzicht is dan ook adembenemend. Toen we voor het eerst binnenstapten hielden we allebei even onze adem in. Wat mooi! Zeker met de avondzon over de heuvels waarbij het hele bos zacht oranje kleurde, was echt prachtig. Wakker worden met een kop koffie in je hand, uitkijkend over het frisse landschap is ook zeker niet verkeerd. Doordat de huisjes zo zijn gepositioneerd heb je geen enkele inkijk van anderen of het gevoel dat er überhaupt andere mensen in je omgeving zijn. Het is echt jouw paleisje voor een paar dagen.

Hottub met uitzicht

Wat voor mij echt als verrassing kwam was de hottub die we zelf mochten warm stoken. Het is even wat werk, maar daardoor maak je veel meer onderdeel uit van het proces. De ton vullen met water, een vuurtje maken en het hout opstoken. Je wordt je meer bewust van de hoeveelheid energie die het normaal kost om een hottub te verwarmen. Het namelijk wel 3-4 zakken met hout voordat de hele hottub echt lekker warm is. Dat doe je niet even in een uurtje.

Des te groter is wel de voldoening als je eindelijk na flink roeren in de hottub eindelijk jezelf kan laten onderdompelen in het warme water. Ook nu kijk je weer uit over het glooiende landschap en lijkt het bijna alsof de tijd even stilstaat. Het is vrij rustig op het landgoed waardoor je ook echt de rust ervaart die je zou hebben als je helemaal alleen zou zijn.

Omgeving Zuid-Limburg verkennen

In de omgeving van Zuid-Limburg is natuurlijk genoeg te beleven. Zo hebben wij Trage Tocht Sint-Geertruid af kunnen strepen die vrijwel langs Landgoed Moerslag loopt. Je moet alleen een klein stukje Sint-Geertruid in wandelen maar dat duurt hoogstens tien minuutjes. De trage tocht brengt je langs verschillende mergelgroeves waardoor je ook een lokaal stukje geschiedenis meepakt. Zeker een aanrader om te bezoeken, welke wandeling je ook gaat maken. Ook kwamen wij erachter dat het Krijtlandpad langs het landgoed afloopt, heel goed om te weten als we deze 5-daagse trektocht gaan lopen.

Ben je op zoek naar een goede bakker? Dan is Peter Lemmens echt een must-visit. Ze hebben verschillende vestigingen verspreid over Zuid-Limburg, zo is er altijd een vestiging in de buurt. Ga dus zeker even langs de bakker voor of nadat je bent gaan wandelen. Kiezen wordt nog erg moeilijk, dat verzekeren we je.

Meer weten over wat te doen in Zuid-Limburg, lees dan hier verder.

Plaats een reactie