Image Alt

Kamperen

Kamperen is ons met de paplepel ingegoten. Van jongs af aan gingen we al op kampeervakanties. Allebei houden we van de ultieme vrijheid die kamperen je brengt. Je leeft veel meer in het ritme van de natuur in plaats van het ritme van de klok.

Bekijk onze kampeeravonturen

  • Net zoals bij iedereen gingen de vakantieplannen bij ons dit jaar niet door. Terwijl ik dit typ zouden we eigenlijk op weg zijn naar Portugal. Maar in plaats van bij de pakken neerzitten is het nu de tijd om eens te gaan omdenken. Voor een leuke vakantie hoef je namelijk helemaal niet ver weg. Daarom planden we onze eigen twee-weken staycation. Afgelopen weekend begonnen we al goed: we zetten een tentje op in de achtertuin bij mijn ouders. Dat was me een mooi avontuur!

  • We werden voor gek verklaard dat we toch gingen kamperen dat weekend. Het gaat regenen hoor! Toch lieten we ons niet zomaar tegenhouden. We hebben beiden wel erger meegemaakt tijdens onze vroegere kampeervakanties. Of het wijs was... dat lees je nu!

  • Een camping waar je kunt genieten van de natuur en de rust die de natuur te bieden heeft, dat zouden we allemaal wel willen. Geen massale familiecamping, maar kleinschalig en puur. Dat zijn de natuurkampeerterreinen uit het Groene Boekje. Een manier om te genieten van het natuurkamperen, met enkele luxe opties die het kamperen helemaal afmaken.

  • Dat we ook in deze tijden erop uit kunnen gaan, laat dit microavontuur maar weer zien. Wij gingen kamperen bij de boswachter van Staatsbosbeheer bij natuurkampeerterrein De Veenkuil. Ons eerste herfstkampeer avontuur samen en de temperaturen begonnen al flink te dalen. Hoe hebben we dit avontuur ervaren?!

  • Het uitzoeken van de juiste slaapzak kan behoorlijk wat kopzorgen veroorzaken. Krijg ik het niet koud? Waar moet ik nog meer op letten? Laatst heb ik mezelf eraan gewaagd een nieuwe winterslaapzak uit te zoeken en daar heb ik best wel wat hulp bij nodig gehad. Daarom deel ik de kennis die ik nu heb opgedaan met jullie.

  • Als je (voor het eerst) een weekendje gaat kamperen is het fijn om van te voren te weten wat je mee moet nemen. Daarom delen wij graag onze paklijst voor een weekendje kamperen. We zoeken in deze kampeerpaklijst de balans tussen niet té veel spullen mee, maar wel genoeg om het comfortabel te hebben. Als je deze spullen achter in de auto hebt liggen houdt niets je meer tegen. Veel plezier op je kampeerweekend!