Blog

  /  Avonturen   /  Ons eerste kampeerweekend met CAMPSPACE

Ons eerste kampeerweekend met CAMPSPACE

We werden voor gek verklaard dat we toch gingen kamperen dat weekend. Het gaat regenen hoor! Toch lieten we ons niet zomaar tegenhouden. We hebben beiden wel erger meegemaakt tijdens onze vroegere kampeervakanties. Of het wijs was… dat lees je nu!

Terwijl we een maand geleden met onze tent in de achtertuin lagen, wilden we toch wel een beetje meer. Dus boekten we in het midden van de nacht een kampeerplekje via Campspace. Een platform waar je bij particulieren een plekje op hun terrein kunt boeken met privé sanitair. Zo ben je verzekert van een rustige kampeerplek en heb je geen gedoe met de corona perikelen.

Dus kochten we kampeerkratjes, hielden we het weerbericht streng in de gaten en stapten we op vrijdagmiddag toch dapper de auto in op weg naar onze kampeerplek. We zouden slapen bij Marjo in Drongelen, waar we onze eigen kampeerplek hadden op haar stuk land. We keken uit op de dijk en aan de andere kant de weilanden waar wat koeien stonden te grazen. Op de kippen in het kippenverblijf na, waren we de enigen. Wat een rust!

Wonder boven wonder werd het heel even droog toen we de tent wilden gaan opzetten, alleen zwoel de wind behoorlijk aan. Gelukkig hadden we de vorige keer de binnentent al aan de buitentent geknoopt dus hoefden we hem nu alleen maar op de juiste positie te zetten met de wind mee. Dat was nog niet zo makkelijk, want de wind waaide continu om het huis heen en draaide voor ons gevoel nog tien keer. Na drie pogingen hadden we eindelijk de tent staan, waren we allebei een beetje prikkelbaar maar wel met resultaat. De tent stond!

Ik had thuis al wat pasta gekookt, dus hoefden we deze alleen nog maar op te warmen. Het leek me wel slim om iets achter de hand te hebben, mocht het opeens met bakken uit de hemel komen. Dat was gelukkig niet het geval en smulden we buiten van onze eerste maaltijd van de brander. Hierna maakten we nog wat thee en besloten we de omgeving eens goed te verkennen. We wandelden over de prachtige dijk en genoten van het weidse landschap. Er was echt niets te bekennen!

Beiden waren we behoorlijk gesloopt, dus besloten we op tijd te gaan slapen. De volgende dag zouden we namelijk het Oostwaard pad gaan lopen, oftewel 21 km door de Biesbosch op onverhard pad. We konden alle slaap wel gebruiken. Beiden dommelden we al snel in, tot we opeens bruut werden gewerkt midden in de nacht. De wind zwoel aan en de regen kwam echt ten donders uit de hemel gevallen. Een beetje regen op het tentdoek is altijd wel fijn maar dit… Het leek wel alsof we zouden wegwaaien in de storm met tent en al. Nog een beetje dieper kropen we weg in onze slaapzak. Zouden we alles wel goed hebben vastgezet? Was de grond maar niet zo droog geweest! Dan hadden we de haringen niet ietsje dieper in de grond kunnen hengsten.

Oftewel het was me de nacht wel. Uiteindelijk vielen we beiden wel weer in slaap, maar was het toch wel spannend geweest. Wonderbaarlijk genoeg werden we ’s ochtends verwelkomd met een prettig zonnetje waardoor we heerlijk buiten aan de picknickbank konden ontbijten. Gebakken eitjes op brood, dat hoort er stiekem wel een beetje bij toch?! We bewandelden het Oostwaardpad, waar je alles los over kunt lezen.

Het werd een ontzettend leuk avontuur. De tweede nacht sliepen we gelukkig vrij rustig en miezerde het alleen een beetje. We genoten van het wakker worden in de natuur en het leven in samenhang met de natuur. We werden ’s ochtends wakker van de haan en de vogeltjes die begonnen te fluiten en na een warme douche zag je de eerste zonnestralen tevoorschijn komen. Wat een heerlijk avontuur was dit! Met Campspace kampeer je echt in alle rust en maak je echt even deel uit van een andere plek. Heel bijzonder om deze mooie mensen te kunnen ontmoeten en op hun terrein te mogen verblijven. We gaan zeker nog een keertje terug als het ietsje mooier weer is!

Plaats een reactie