Blog

  /  Kamperen   /  Ons kampeeravontuur… in de achtertuin!

Ons kampeeravontuur… in de achtertuin!

Net zoals bij iedereen gingen de vakantieplannen bij ons dit jaar niet door. Terwijl ik dit typ zouden we eigenlijk op weg zijn naar Portugal. Maar in plaats van bij de pakken neerzitten is het nu de tijd om eens te gaan omdenken. Voor een leuke vakantie hoef je namelijk helemaal niet ver weg. Daarom planden we onze eigen twee-weken staycation. Afgelopen weekend begonnen we al goed: we zetten een tentje op in de achtertuin bij mijn ouders. Dat was me een mooi avontuur!

Voordat we begonnen aan onze staycation maakten we een lijstje met activiteiten die voor ons écht het vakantiegevoel oproepen. Daar staat van alles op, van ’s ochtends versgebakken broodjes halen bij de bakker tot aan fietsen van Utrecht naar Den Bosch en terug. Je kan onze volledige staycation bucketlist bekijken op de blog van Eline.

Eén van de typische vakantiedingen die ik heel graag wilde doen was slapen in een tent. Maar met gesloten campings was dat niet heel praktisch. In een gekke bui bedachten we opeens: “Maar we kunnen toch ook bij iemand in de achtertuin gaan kamperen?” Dat leek ons eigenlijk wel heel leuk! Dus planden we een bezoekje aan mijn ouders, die in de tuin genoeg plek hebben om een tent neer te zetten. En die toevallig ook nog een tent hadden liggen 😇

Op zaterdagmiddag stapten we de auto in. Slaapzakken en matjes achterin, en off we went. De vakantie vibe begon al snel. We reden in de stralende zon en met 26 graden naar het zuiden over de A2. Precies zoals wij vroeger met het gezin ook vertrokken, op weg naar Zuid-Frankrijk. Pure nostalgie!

Eenmaal aangekomen op “Camping a la Maison” werden we ontvangen met een heerlijke borrel, die al snel overliep in een nog lekkerdere barbecue. Op welke camping wordt er nou zo goed voor je gezorgd?? Na het eten zetten we de tent op. Gelukkig hebben we allebei ervaring met kamperen en tenten opzetten, dus het was zo gepiept. Matjes opblazen, slaapzakken uitrollen, en klaar was onze slaapplek!

Om het camping gevoel nog even vast te houden maakten we daarna een avondwandelingetje door de wijk. Je moet toch altijd even de camping een beetje verkennen hè 😜 Rond een uurtje of 11 begon de vermoeidheid toe te slaan en besloten we lekker de slaapzak in te kruipen. De kampeernostalgie kwam al gauw. Het geluid van de rits van de tent die open en dicht gaat, de geur van tentdoek, dat riep bij ons beiden mooie herinneringen op.

En daar lagen we dan opeens. In een slaapzak, in een tent, in de achtertuin. Heerlijk!! Eline sliep als een roos. Mij kostte het wat moeite, maar dat had meer te maken met een niet zo lekker kussen 😉

De volgende ochtend werden we rond 5:00 al even wakker van de eerste vogels die het naderende zonlicht begonnen toe te zingen. Maar we draaiden ons weer om en sliepen lekker verder. Rond 7:00 stonden we allebei wel te popelen om een bezoekje aan het toiletgebouw te brengen en klommen we samen de tent uit. De frisse lucht vroeg in de ochtend is echt ontzettend lekker!

Na de sanitaire stop kropen we fijn nog even terug de slaapzakken in, en werden we opeens anderhalf uur later pas weer wakker. Tijd voor een ontbijtje! Ook op dit vlak stelde Camping a la Maison niet teleur. Het ontbijtbuffet was rijkelijk gevuld, met heerlijk brood, granola, yoghurt, een eitje en het allerbelangrijkste: koffie!

Na het ontbijt hebben we nog een heerlijke wandeling gemaakt over de Leenderheide. Daarna reden we terug naar onze “camping” en hebben we de tent in recordtijd weer afgebroken en alles in de auto geladen.

Met een voldaan gevoel en veel vakantievibes reden we terug naar Utrecht. In de auto maakten we al een boodschappenlijstje om onze eigen kampeeruitrusting compleet te krijgen. Stap 1: een goede tent. Meer over dat avontuur later!

Plaats een reactie