Onze wielren essentials

  /  Onze wielren essentials

Lekker fietsen gaat niet om de spullen die je hebt. Maar goede spullen kunnen je fietstochten wel aangenamer maken. Naarmate je meer gaat fietsen kom je er vanzelf achter wat je voorkeuren zijn. En welke spullen handig zijn om mee te nemen. Hier vindt je een overzicht van onze fietsen en de spullen die wij altijd meenemen op onze fietstochten!

Fietsen

Cube NuRoad Pro
(Wouter)

De NuRoad is een gravelbike die ik in de zomer van 2019 heb gekocht. Ik twijfelde toen nog of ik meer off-road of op asfalt zou gaan rijden. Wat dat betreft is dit de perfecte tussenvorm. Met de 35mm banden heb je in zand of op grind meer grip dan met een normale racefiets. En op de weg kun je ook aardig meekomen!

Inmiddels ben ik er wel achter dat ik liever op asfalt rijd dus mijn volgende upgrade zal een racefiets worden.

Cube Axial WS
(Eline)

Ik heb deze fiets gekocht toen ik nog niet 100% zeker was of wielrennen echt mijn favoriet zou worden. Maar al na de eerste paar tochtjes was ik verkocht!

De Axial is een fijn model, met een supermooie combi tussen grijs en fel groen. Weer eens wat anders!

En met de 28mm bandjes rijd ik Wouter compleet zoek 😉

Fietsaccessoires

Als je gaat fietsen is het, naast je fiets, ook handig om nog wat andere spullen mee te nemen. Dit is de gear die altijd meegaat op onze fietsavonturen!

Bidons

Genoeg drinken onderweg is belangrijk, zeker op de langere tochten of als het warmer wordt. Je kan zelf kiezen of je voor 1 of 2 bidonhouders op je fiets gaat.

Eline gebruikt de Camelbak Podium 700ml fles. De grote inhoud is fijn, maar vooral prettig is dat je makkelijk en lekvrij kunt drinken. Dat in tegenstelling tot de Cube 500ml bidons van Wouter, die een stuk minder prettig in gebruik zijn. Het zal niet lang duren voordat we allebei met Camelbaks rijden 😉

Alles voor pech onderweg

Fact: als je gaat wielrennen ga je ook geheid af en toe een lekke band krijgen. Zorg daarom dat je alles bij je hebt om onderweg je binnenband te kunnen vervangen. Plakken kan soms ook wel, maar is tijdrovender en heeft geen garantie op succes.

De essentials zijn: een reserve binnenband, bandenlichters, en een fietspompje (of CO2 patroon). En check op YouTube een keer een goede tutorial over een binnenband vervangen!

Telefoonhouder

Op langere tochten ben je vaak een beetje aan het zoeken naar de juiste weg. Dan is het fijn als je je telefoon op het stuur vast hebt zitten.

Wij gebruiken de Quad Lock houders.

Zadeltasje

Een klein zadeltasje is de ideale plek om je binnenband en gereedschap in te stoppen zodat je het altijd bij je hebt. Een multi-tool is ook altijd handig om mee te nemen, als je iets moet repareren onderweg!

Fietscomputer

Tijdens het fietsen is het leuk om te zien hoe hard je nou precies gaat. Zeker bergaf 😉

Sigma heeft een mooi aanbod van fietscomputers. Eline gebruikt de Sigma BC 9.16.

Zadelpentas

Voor de langere tochten hebben we een grotere tas die je aan de zadelpen vastmaakt, en eigenlijk lijkt op een bagagedrager. Hierin kun je bijvoorbeeld een extra fles water en lunchpakket stoppen. En hoef je geen rugzak op je rug te hangen, wat toch echt minder lekker fietst.

Fietsbel

Deze spreekt misschien voor zich, maar als je hem niet hebt kom je er snel achter dat het een essential is. Als wielrenner ben je over het algemeen sneller dan andere fietsers, en is het fijn als je ze van tevoren kan waarschuwen dat je gaat inhalen.

Kies vooral een luide bel. Het zal je verbazen hoe slecht sommige mensen kunnen horen 😉

Wij gebruiken allebei de Knog Oi bel (let op de maat: voor wielrenfietsen heb je bijna altijd een grotere diameter nodig).

Strava app

Strava is een gratis app voor je smartphone waarmee je je fietstochten kan bijhouden. Het leuke daarvan is dat je een soort dagboekje aanlegt van fietsroutes, die je ook nog kunt delen met vrienden of familie als je dat wilt.

En Strava kan ook motiverend werken. Als je af en toe hetzelfde rondje rijdt zul je je tijden elke keer zien verbeteren!

Download Strava voor iOS

Download Strava voor Android

Lees ook onze laatste gear reviews…