Over ons

  /  Over ons

Hi! Wij zijn Wouter & Eline, twee fanatieke natuurliefhebbers. Van wandelen tot wielrennen, en van kano├źn tot suppen: samen hebben we onze liefde voor de natuur herontdekt. Kamperen was voor ons beiden al lang geleden, en flinke wandeltochten waren ook zeldzaam… maar we trokken graag samen de natuur in om te ontsnappen aan alle drukte en stress van de stad. We merkten allebei dat we in de natuur helemaal tot rust konden komen en besloten er vaker op uit te trekken. Inmiddels draaien we onze hand niet meer om voor een wandeltocht van 30 km. Ook is 100 km fietsen niet gek meer.

Met onze verhalen, inspirerende foto’s en toekomstige vlogs nemen we jou mee op onze ontdekkingstocht in de natuur. Niet alleen Utrecht, ook de rest van Nederland komt aan de beurt (bekijk hier onze bucketlist). Met grote dromen hopen we zowel het binnen- als buitenland te gaan verkennen, zowel op de fiets als met de benenwagen. Mooie trails en fietsroutes, waarbij een dosis natuur vanzelfsprekend is. Met alle ups en downs die daarbij horen. Laat je vooral niet afschrikken: ook wij zijn ooit begonnen als complete amateurs zonder fancy gear of ervaring. We laten je graag zien hoe we onze voorbereidingen aanpakken, en delen graag onze tips en lessen die we geleerd hebben!

 

Eline

Ik heb foto’s in mijn plakboek dat ik als baby achterin de fietskar lag op fietsvakantie. Het avontuur en buitenleven is er dus met de paplepel ingegoten. Toen ik groter werd trokken we steeds vaker en langer de bergen in. Ik werd verliefd op de rust en schoonheid van de grootsheid en weidsheid van de bergen. Juist nu ik mijn liefde voor het buitenleven heb herontdekt sta ik veel meer stil bij de kleine geluksmomenten die de natuur je brengt en maakt het dat ik er steeds maar weer naar toe trek. Mijn ultieme droom? Een thru-hike maken, het liefst met wat bergen of een tijdje in het buitenland wonen zoals Oostenrijk of Noorwegen?!

Wouter

Ook ik ging al vroeg de natuur in. Met mijn ouders kamperen in Frankrijk. De geur van lavendelvelden, het gepruttel van koffie op de gasbrander en het geluid van regen op het tentdoek: dat was geweldig! Daarna heb ik de natuur een tijdlang minder opgezocht. Maar sinds ik Eline ken heb ik mijn liefde voor de natuur herontdekt. Inmiddels gaan we er vaak op uit samen, heb ik mijn wandelconditie flink opgekrikt, en kan ik intens genieten van even stilstaan in het bos en luisteren naar de natuur. Mijn eerstvolgende challenge? Wandelen in de bergen, wat ik nooit eerder heb gedaan!

Contact

Heb je vragen, suggesties of wil je graag met ons samenwerken? Stuur een mailtje naar info@dosisnatuur.nl