Blog

  /  Tips & Tricks   /  Nieuw: ga hangmatkamperen op een natuurkampeerterrein

Nieuw: ga hangmatkamperen op een natuurkampeerterrein

Kamperen is in deze tijden helemaal hip. Niet gek aangezien we allemaal wel wat natuur kunnen gebruiken. Helemaal leuk is hangmatkamperen op een natuurkampeerterrein, vanaf 2021 kun je slapen onder de sterren.

Waarom hangmatkamperen?

Nu vraag je je misschien af, waarom in een hangmat? Een tent is toch prima? Toch is het een prachtig alternatief om het echte back to nature gevoel te ervaren. Het enige wat je hoeft te doen als je op de camping aankomt is twee bomen uit te zoeken en je hangmat op te spannen. Klaar is kees! Juist voor mensen die een trektocht maken op de fiets of te voet, is dit een uitkomst in de zomermaanden. Je bepakking wordt een stuk lichter en compacter, want je hoeft geen tent en matje meer mee te nemen. Ook hoef je je geen zorgen meer te maken over een scheve ondergrond of dennenappels onder je grondzeil. Nu hang je heerlijk boven de grond te schommelen, span bij iets minder goed weer een tarp boven je hangmat en je slaapplek is regenproof.

Uiteraard geeft slapen onder de sterren je een magisch gevoel. In Nederland is dit misschien wel hetgeen dat het meest op wildkamperen lijkt. Zeker doordat je op een van de 30 prachtige kampeerterreinen overnacht. Zo kom je toch heel dicht bij de natuur.

Voordat je vertrekt

Nu denk je misschien: “Leuk, dat ga ik doen.” Je hebt misschien nog een hangmat liggen in de schuur en wilt het wel eens uitproberen. Dan is het goed om je een aantal dingen te realiseren:

  1. Dat warme briesje in de zomer kan ’s avonds toch behoorlijk fris worden in je hangmat. Neem daarom een extra deken mee ter isolatie of als je het onverwacht toch een beetje koud krijgt.
  2. Oefen de knooptechnieken eerst in je tuin, park of dagcamping. Zo voorkom je een hoop geklungel en weet je zeker dat je ’s nachts niet opeens op de grond valt.
  3. Hang je hangmat goed strak. Overdag is het misschien wel lekker om een beetje krom heen en weer te zwaaien maar je wilt niet als banaan tussen de bomen hangen. Al het bloed stroomt dan ’s nachts uit je benen, koude voeten gegarandeerd.
  4. Check het weerbericht! Neem eventueel een tarp mee zodat je lekker droog hangt.
  5. Muggengaas… Als je gaat hangmatkamperen op een natuurkampeerterrein dan is de kans groot dat er veel muggen rondzwermen. Let er daarom op bij het aanschaffen van een hangmat dat deze muggengaas heeft!

Zouden jullie dit avontuur aandurven?

Plaats een reactie