Wandelen

  /  Wandelen

Een wandeling maken door de Kennemerduinen is iets wat je als Nederlander absoluut gedaan moet hebben. Dit prachtige stuk duinlandschap is bevat alles wat je zoekt in een mooie wandeltocht: flinke duinen om te beklimmen, stukken bos om door te wandelen en de zee om een duik in te nemen. Dat allemaal op maar 25 kilometer afstand van Amsterdam.

Op een koude zaterdagochtend stapten we uit de auto om te starten aan de Trage Tocht Maarn. Goed ingepakt tegen de kou en met onze bergschoenen aan begonnen we met frisse moed aan deze 14 kilometer lange tocht. De dagen ervoor had het behoorlijk geregend in de omgeving dus we waren voorbereid op modder. En die kregen we ook!

Als wij een weekendje naar Zuid-Limburg gaan kan je natuurlijk wel raden wat er gaat gebeuren... Wandelen! Toen we op Instagram postten over onze plannen om naar Zuid-Limburg te gaan kregen we een dag later opeens een pakketje thuis. Van uitgever Gegarandeerd Onregelmatig, die ons het boekje met Trage Tochten in het Limburgse Heuvelland. Super aardig, en dit kwam ons goed van pas! De Trage Tocht bij Epen sprong er al snel uit, dus die gingen we op avontuur.

Als je op de kaart naar het startpunt van de Trage Tocht IJsselstein kijkt lijkt het alsof je begint met een stadswandeling. Maar niets is minder waar: binnen 100 meter loop je al in een park. En blijk je door één lange groenstrook zo het dorp uit te lopen. Tussen de huizen door vang je al de eerste glimp op van het weidse polderlandschap. En eenmaal buiten de bebouwde kom kun je meteen kilometers ver kijken.