Blog

  /  Wandelen   /  14/15: Trage Tocht Benschop

14/15: Trage Tocht Benschop

Tijdens de Trage Tocht Benschop kom je vooral heel veel Nederlandse plaatjes tegen. Lekker wandelen door de polders met af en toe een kudde schapen onderweg. We nemen je mee tijdens deze 12 km durende tocht.

De auto kun je heel gemakkelijk parkeren bij Recreatie Landschap Rosenboom, een ontzettend leuke mini camping waar we graag nog eens naartoe zouden willen. Ook torent er meteen een grote uitkijktoren boven je uit. Deze hebben wij voor het einde bewaard maar wees gewaarschuwd, je kunt behoorlijk goed door de spijlen naar beneden kijken.

De polders in

Wandelschoenen aan en hup de polders in. Zorg ervoor dat je goed ter been bent, want je moet een aantal keer wat hekken of overstapjes over. De hekken willen nog wel eens wiebelen dus houd je goed vast. Verder is de route vrij simpel, veel rechtdoor met af en toe wat afslagen. Daardoor kun je lekker doorwandelen en hoef je niet continu in het boekje te zoeken welke afslag je moet nemen. De polders bieden verre uitzichten om van te genieten. Dat je in Nederland toch nog zo ver weg kunt kijken!

Onderweg komen we nog een leuke uitkijktoren tegen bij het water. Het is een perfecte plek voor vogelspotters, want die zitten er genoeg. Zelf hebben we een prachtige reiger gespot die vlakbij zat. Neem een telelens mee en je bent hier wel een tijdje zoet. Ook staan er rond de uitkijktoren veel bankjes om lekker even te lunchen. Een prima plekje zo halverwege.

Wij wandelden op ons gemakje weer verder. Als je Trage Tocht Benschop gaat wandelen is het wel fijn als het een paar dagen droog is geweest. Het kan namelijk behoorlijk modderig worden als het flink geregend heeft, dan is het vooral veel glibberen en glijden. Gelukkig hadden wij geluk dat het een prachtig, stralende dag was. We hebben dan ook enorm genoten van het mooie landschap en de vergezichten. Aan het eind van de wandeling loop je dus zo het kampeerterrein op waar je ook een kano kunt huren. Dat lijkt ons nog ontzettend leuk om eens te doen en uiteraard willen we ook een keer onze tent hier opzetten. Dan hebben we in ieder geval een een mooie wandeling die we kunnen tippen.

We besluiten nog even de hoogte in te gaan en beklimmen de hoge uitkijktoren. Met de open trap is het een behoorlijk spannende klim en we besluiten nadat we genoten hebben van het uitzicht al snel weer naar beneden af te dalen. Wel is het een mooi uitzicht om nog even te hebben meegepakt. Je moet gewoon zo min mogelijk naar beneden kijken, dan komt het allemaal goed.

Alle praktische informatie

WandelingTrage Tocht Benschop
Afstand12 kilometer
StartpuntRecreatie Landschap Rosenboom
Horeca tips
GPS coördinatenDownload GPX bestand (via Wandelzoekpagina)
TagsTrage Tochten11 – 15 kmProvincie Utrecht
WandelgidsWandelen in Utrecht van Rutger Burgers & Rob Wolfs (€ 16,95 bij Bol.com)

Plaats een reactie