Blog

  /  Wandelen   /  Als vroege vogels bij Fort Rijnauwen

Als vroege vogels bij Fort Rijnauwen

De vogeltjes beginnen te kwetteren, in de verte zie je de eerste strepen licht boven de horizon uitkomen. Het is tijd om te gaan wandelen als echte vroege vogels op onze favoriete plek: het fort bij Rijnauwen.

Je verklaart ons voor gek misschien. Maar heb je het wel eens geprobeerd? De wekker extra vroeg zetten, nog voor het krieken van de dag, waardoor je een rust zal ervaren die je normaal alleen op vakantie voelt. De avond ervoor hadden we een ontbijtje klaargemaakt zodat we halverwege onze route konden genieten van een fijne break. Nadat we even moesten zoeken naar de parkeerplaats, gingen we in alle rust en stilte op pad.

Langs het water zagen we een moedereend met haar eendjes een ochtendduik maken, begonnen alle vogeltjes te kwetteren (we hoorden zelfs een specht) en kwamen we ook musjes en roodborstjes tegen onderweg. Terwijl de lucht werd omgetoverd in een prachtig kleurenpalet snoven wij de frisse ochtendlucht op. Het lijkt wel alsof het dan heel anders ruikt dan later op de dag. Frisser, schoner en puurder. Iets wat we als mensen uit de stad nog wel eens willen vergeten.

In het begin waren we nog stil, we hadden beiden even de tijd nodig om wakker te worden. Samen met de natuur stonden we op. Als we een tijdje wandelen komt ook het gesprek op gang en beginnen we de schoonheid om ons heen te benoemen. Op een enkele andere wandelaar in de verte na, zien we eigenlijk niemand. We ploffen neer op een bankje en beginnen aan ons ontbijtje. Stilzitten is nog een beetje fris maar de warme blikken van de eerste hondenuitlaters geeft ons een warm gevoel van binnen. Ze kijken allemaal vertederd terwijl we daarop het bankje zitten te genieten. Het is ook wel een beetje schattig wat we doen.

Uiteindelijk lopen we ongeveer anderhalf uur door het groen, waarbij we de hele natuur zien ontwaken en wij zelf ook. Aan koffie hadden we tijdens het wandelen helemaal geen behoefte. Een warme kop thee misschien. Gelukkig hebben we een dag later een thermosfles aangeschaft die voortaan met ons mee op onze ochtendexpedities gaat.

Het ochtendgloren maakt voor ons beiden iets los. Het is een startschot voor onze dagelijkse ochtend wandelingetjes, waarbij we uit bed kruipen en meteen onze kleren aantrekken en naar buiten gaan. Misschien niet altijd voor zonsopgang, maar wel even een frisse neus halen in het park. Want eerlijk is eerlijk, je dag beginnen in de natuur, veel beter kan het niet.

Post a Comment