Blog

  /  Wandelen   /  Sneeuwwandelen naar Oud-Zuilen

Sneeuwwandelen naar Oud-Zuilen

Een dik pak sneeuw is iets dat we alleen nog uit onze jeugd kennen. Maar toch werd er plotseling 20 cm sneeuw verwacht en terwijl de sneeuw nog op ons neer dwarrelde, gingen wij lekker op pad. We maakten een lekkere sneeuwwandeling naar Oud-Zuilen waar we onderweg nog een bijzondere groep dieren tegenkwamen.

Wandelen naar Oud-Zuilen vanuit Utrecht hebben velen misschien al eens gedaan. Het is eigenlijk heel simpel: je begint in het centrum van Utrecht, wandelt de Vecht af en tadaa je bent er. Nu is er gelukkig meer te beleven onderweg dan je misschien denkt en het is een fijne wandeling als je niet met de auto wilt. Een perfecte wandeling dus als er een dik pak sneeuw ligt en je wel de natuur in wilt. We willen vooral laten zien hoe mooi Nederland kan zijn en als je even de stad uit loopt, natuur overal te vinden is.

We laten al snel de stad achter ons en duiken natuurgebied Zuilen in. Het loopt eigenlijk parallel aan de weg, maar door de sneeuw is het net alsof we een andere wereld in stappen. We kunnen heel ver kijken terwijl we over het smalle pad wandelen richting Slot Zuilen. Je loopt langs een beekje dat met je mee stroomt. De eerste sporen van de kou zijn al te zien, op sommige plekken ligt er al een klein laagje ijs. Terwijl we al snel omringd worden door de bomen langs het weiland moeten we aan onze Trage Tochten denken, daar lopen we ook vaak langs de bosrand. Oftewel we voelen ons meteen vertrouwd met de omgeving.

In de zomer kwamen we de ooievaars wel eens tegen, maar dit was wel een heel bijzonder gezicht. Een stuk of 20 ooievaars hadden zich samen verzameld in de weide een stuk voor het kasteel. Daar flapperden ze af en toe met hun vleugels maar stonden verder stokstijf stil. Een prachtig plaatje om tegen te komen, we werden er gewoon even stil van.

Terwijl we bij het kasteel aankomen besluiten we langzaam weer terug te wandelen. De wind waait stevig in ons gezicht, maar we laten ons niet zomaar kennen. Stug wandelen we door langs de Vecht, terug het centrum in. Onderweg wandel je langs prachtige huizen en alhoewel het een lang stuk rechtdoor is, ontdekken we iedere keer weer nieuwe dingen. Met de racefiets fietsen we er vaak zo snel voorbij, dat het helemaal niet opvalt.

Het werd een prachtige wandeling naar Oud-Zuilen van ongeveer 10 kilometer. Heerlijk om lekker door de sneeuw te banjeren, omringd door geluiden van kinderen die schaterend van het lachen een heuveltje afglijden met de slee. We voelen ons weer helemaal jong en halen onderweg oude herinneringen op. Heerlijk om weer even kind te zijn!

Alle praktische informatie

WandelingStadse tocht Oud-Zuilen
Afstand10 kilometer
StartpuntCentrum Utrecht
Horeca tipsBistro Belle
Tags6 – 10 kmProvincie Utrecht

Plaats een reactie